Rechtstaatlichkeit

V. F.
  1. Launched January 2020
  2. Time remaining 6 weeks

Vlagatelj peticije opisuje svoje težave in navaja, da je njegova japonska žena ugrabila njegova otroka, ki imata francosko in japonsko državljanstvo. Ob tem trdi, da Japonska krši Haaško konvencijo o civilnopravnih vidikih mednarodnega protipravnega odvzema otrok iz leta 1980, ki jo je ratificirala leta 2014. Poudarja, da japonska zakonodaja za nejaponske starše ne določa skupnega skrbništva, pravic do obiska ali pravice do dostopa do otrok. Zato poziva Evropski parlament, naj se pritoži zoper Japonsko in jo pozove, naj stori vse, kar je potrebno, da prepreči nadaljnje kršitve nacionalnega in mednarodnega prava, zlasti Konvencijo ZN o otrokovih pravicah iz leta 1989.

Thank you for your support, V. F.

openPetition international