Rechtstaatlichkeit

Ve věci mezinárodního únosu dítěte v Japonsku

V. F.
  1. Launched January 2020
  2. Time remaining 7 weeks

Předkladatel petice popisuje svoje problémy, přičemž uvádí, že jeho japonská manželka unesla jejich dvě děti, které jsou francouzskými a japonskými státními příslušníky, a tvrdí, že Japonsko porušuje Haagskou úmluvu z roku 1980 o občanskoprávních aspektech mezinárodních únosů dětí, kterou ratifikovalo v roce 2014. Poukazuje na to, že japonské právní předpisy neobsahují žádná ustanovení o společné péči o dítě, právu návštěv nebo právu na styk s dítětem pro rodiče, kteří nejsou Japonci. Žádá proto Evropský parlament, aby Japonsku nastínil situaci a učinil vše nezbytné pro to, aby zabránil dalšímu porušování vnitrostátního a mezinárodního práva, zejména Úmluvy OSN o právech dítěte z roku 1989.

Thank you for your support, V. F.

openPetition international