Rechtstaatlichkeit

V. F.
158 Supporters 158 in European Union
  1. Launched 17/01/2020

A petíció benyújtója kifejti problémáit, jelezve, hogy japán felesége elrabolta két, francia és japán állampolgárságú gyermekét, és azzal érvel, hogy Japán megsérti a gyermekek jogellenes külföldre vitelének polgári jogi vonatkozásairól szóló, 1980. évi Hágai Egyezményt, amelyet 2014-ben megerősített. A petíció benyújtója rámutat arra, hogy a japán jogszabályok nem rendelkeznek a nem japán szülők közös felügyeleti jogáról, láthatási jogáról vagy a gyermekeikhez való hozzáférés jogáról. Ennek megfelelően arra kéri az Európai Parlamentet, hogy tegye meg az észrevételeit Japánnak, és kéri, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést a nemzeti és nemzetközi jog, különösen a gyermek jogairól szóló 1989. évi ENSZ-egyezmény további megsértésének megakadályozása érdekében.

Thank you for your support, V. F.