Umwelt

относно мащабно изсичане на дървета в град Виго съгласно стратегия за устойчиво градско развитие

R. P.
  1. Launched January 2020

Вносителят на петицията се оплаква от това, че в проект, иницииран като част от покана за набиране на предложения за стратегия за устойчиво градско развитие, съфинансирана от оперативна програма ЕФРР за устойчив растеж за периода 2014-2020, се предвижда мащабно изсичане на големи дървета, чиято възраст надвишава 70 години (13 лимонови и 41 кестенови дървета), както и преместването и последващото презасаждане на 29 портокалови дървета и 45 камелии, които вече над 40 г. са част от Gran Vía. Според него действията на органите са в нарушение на критериите и целите, указани в поканата за представяне на предложения, и призовава за спиране на проекта и за иницииране на разследване от страна на Комисията.

Thank you for your support, R. P.