Umwelt

Ki jo vlaga R. P. C., državljan Španije

R. P.
  1. Launched January 2020

Vlagatelj peticije se pritožuje, da so v projektu, ki se izvaja kot del razpisa za zbiranje predlogov za strategijo trajnostnega razvoja mest in je sofinanciran v okviru operativnega programa ESRR za trajnostno rast za obdobje 2014–2020, predvideni obsežna sečnja precej velikih dreves, starejših od 70 let (13 lip in 41 kostanjev), ter premestitev in poznejša ponovna zasaditev 29 pomarančevcev in 45 kamelij, ki so del predela Gran Vía in njegove okolice že več kot 40 let. Trdi, da so dejanja organov v nasprotju z merili in cilji iz razpisa za zbiranje predlogov, ter poziva k prekinitvi projekta, Komisijo pa poziva, naj začne preiskavo.

Thank you for your support, R. P.