Tiere

от името на Асоциацията на европейските организации за хуманно отношение към животните, относно малтретирането на испанските ловни хрътки „галго“ в Испания

E. P.
22 Supporters 22 in European Union
  1. Launched November 2019

Според вносителя на петицията в Испания испанските ловни хрътки „галго“ се развъждат за лов и се отглеждат при ужасяващи условия. В края на ловния сезон кучетата биват изоставяни или брутално убивани. Вносителят на петицията призовава Европейския парламент да въведе единно законодателство за защита и хуманно отношение към животните, и по-специално за борба с малтретирането на ловните хрътки „галго“. Също така следва да се упражни натиск върху испанското правителство да предприеме действия и да преразгледа позицията си по този въпрос.

Thank you for your support, E. P.