Tiere

W imieniu Stowarzyszenia Europejskich Organizacji Ochrony Zwierząt, w sprawie znęcania się nad chartami hiszpańskimi (galgo) w Hiszpanii

E. P.
14 Supporters 14 in European Union
  1. Launched November 2019

Według składającego petycję charty hiszpańskie hoduje się w Hiszpanii w celu ich wykorzystania do polowań i przetrzymuje się w potwornych warunkach. Na koniec sezonu polowań psy te są porzucane lub brutalnie zabijane. Składający petycję wzywa Parlament Europejski do przyjęcia jednolitych przepisów dotyczących ochrony i dobrostanu zwierząt, aby chronić charty hiszpańskie przed złym traktowaniem. Należy również wywrzeć presję na rząd Hiszpanii, aby podjął działania i zrewidował swoje stanowisko w tej sprawie.

Thank you for your support, E. P.