O vplyve batérií používaných v elektromobiloch na životné prostredie

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície sa domnieva, že podľa najnovšieho výskumu sú spaľovacie motory oveľa šetrnejšie k životnému prostrediu ako autá na elektrické batérie. Tvrdí, že výroba elektrických áut nie je o nič šetrnejšia k životnému prostrediu ako výroba spaľovacích motorov. Tvrdí tiež, že podpora len elektrických áut zámerne ničí európsky automobilový priemysel. Predkladateľ petície uvádza niekoľko záťaží pre životné prostredie spojených s používaním batérií v automobiloch: ťažbu, ktorá ničí životné prostredie invazívnymi metódami lúhovania lítia z horniny s použitím chemicky nerozložiteľných látok, a dopravné náklady a znečisťovanie prepravou lítia výrobcom batérií a následne výrobcom automobilov vo svete. Okrem toho vyjadruje poľutovanie nad viacerými nedostatkami elektromobilov, ako sú vysoké náklady na batérie (dokonca aj s dotáciami EÚ), nedostatočná záruka dojazdu v kilometroch (ktorý závisí od viacerých faktorov ako zaťaženie, rýchlosť, klimatizácia) a kapacita batérie po 2 – 4 rokoch, veľmi vysoké náklady na nabíjanie na rýchlej nabíjacej stanici a nedostatočná infraštruktúra na viac ako 80 % územia EÚ. Spochybňuje tiež predajnosť ojazdených elektromobilov a náklady na ich opravu a odstrojenie.

Link to the petition

Image with QR code