Tiere

Kterou předložila C. G. M. (státní příslušnost: Španělsko) jménem Galgos sin Fronteras (sdružení pro záchranu a adopci chrtů využívaných především k lovu) a federace FAPAM (federace asociací na ochranu zvířat v Madridském společenství) ve věci zákazu využívání chrtů pro lovecké účely

GALGOS SIN FRONTERAS Y FAPAM
  1. Launched 04/04/2020

Předkladatelka vyzývá k zákazu lovu s využitím chrtů, který je podle jejího názoru v rozporu se směrnicí o přírodních stanovištích, neboť je jediným druhem lovu v Evropě, kdy pes pronásleduje svou kořist a usmrtí ji. Tento postup není selektivní a zvířata, jimž hrozí vyhynutí, nebo ohrožené druhy mohou zahynout v oblastech sítě Natura 2000, a to v rozporu se směrnicí o přírodních stanovištích, směrnicí o ptácích a rovněž s programem EK LIFE určeným k ochraně druhů.

Thank you for your support, GALGOS SIN FRONTERAS Y FAPAM