Tiere

U ime udruženja „Galgos sin Fronteras” (udruženje za spašavanje i usvajanje hrtova koji se prvenstveno koriste za lov) i Saveza udruga za zaštitu i obranu životinja u Zajednici Madrida (FAPAM), o zabrani korištenja hrtova u lovu

GALGOS SIN FRONTERAS Y FAPAM
  1. Launched 04/04/2020

Podnositeljica predstavke poziva na zabranu lova s hrtovima, koji je prema njezinu mišljenju u suprotnosti s Direktivom o staništima jer je lov s hrtovima jedini način lova u Europi tijekom kojeg pas lovi svoj plijen i ubija ga. Taj način lova nije selektivan i životinje kojima prijeti izumiranje ili ugrožene vrste mogu poginuti u područjima mreže Natura 2000, što je u suprotnosti i s Direktivom o staništima i s Direktivom o pticama te programom Europske komisije LIFE za očuvanje vrsta.

Thank you for your support, GALGOS SIN FRONTERAS Y FAPAM