Külpolitika

3. Készítse elő a benyújtást
  4. Párbeszéd a címzettel
  5. Döntés

Ez egy online petíció az Európai Parlament .

továbbítás
Ez a petíció itt is elérhető: magyar .

Petition richtet sich an: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Pärast teist maailmasõda kaadati Läänemerre umbes 13 000 tonni kemoründemürke. Petitsiooni esitaja sõnul leidub Läänemeres alates sellest ajast väga mürgiseid aineid, mis ohustavad Balti riike ja kõiki mereliike. Petitsiooni esitaja viitab ekspertidele, kes väidavad, et Läänemerest võib iga hetk saada teine Tšornobõl. Ta selgitab veel, et merevees leiduv metall korrodeerub, mistõttu ohustavad mürgised kemikaalid inimeste elu. Mürgiste ainete püsivad ühendid võivad avaldada inimkehale kiirgusega võrreldes ohtlikumat mõju. Paljud Läänemere piirkonnad on traditsioonilised kalapüügialad ja miljonid tonnid kalu võivad lõppkokkuvõttes sisaldada mürgiseid kemikaale. Petitsiooni esitaja toob ühe võimalusena välja nende relvade kapseldamise ja usub ühtlasi, et seda ei saa teha riigid eraldi, kuna veealune kemikaalide arsenal ohustab kõiki Läänemere piirkonna riike. Petitsiooni esitaja on arvamusel, et Euroopa vete puhastamine vajab kogu ELi toetust. Ta palub Pariisi kokkuleppele ja Euroopa Komisjoni prioriteetidele tuginedes ELilt Läänemere reostusest puhastamiseks kiireloomulist rahalist abi.

Link a petícióhoz

Kép QR kóddal

Letéphető cédula QR kóddal

letöltés (PDF)

A petíció részletes meghatározása

Petition gestartet: 2020. 05. 20.
Petition endet: 2021. 05. 19.
Terület: Európai Unió
Kategória: Külpolitika

Még nincs PRO érv.

Még nincs CONTRA érv.

Segítsen a polgári részvétel erősítésében. Szeretnénk, hogy petíciója figyelmet kapjon és független maradjon.

Adományozzon most