Außenpolitik

SDK Dzimtene
  1. Launched 20/05/2020
  2. Time remaining 9 months

Pärast teist maailmasõda kaadati Läänemerre umbes 13 000 tonni kemoründemürke. Petitsiooni esitaja sõnul leidub Läänemeres alates sellest ajast väga mürgiseid aineid, mis ohustavad Balti riike ja kõiki mereliike. Petitsiooni esitaja viitab ekspertidele, kes väidavad, et Läänemerest võib iga hetk saada teine Tšornobõl. Ta selgitab veel, et merevees leiduv metall korrodeerub, mistõttu ohustavad mürgised kemikaalid inimeste elu. Mürgiste ainete püsivad ühendid võivad avaldada inimkehale kiirgusega võrreldes ohtlikumat mõju. Paljud Läänemere piirkonnad on traditsioonilised kalapüügialad ja miljonid tonnid kalu võivad lõppkokkuvõttes sisaldada mürgiseid kemikaale. Petitsiooni esitaja toob ühe võimalusena välja nende relvade kapseldamise ja usub ühtlasi, et seda ei saa teha riigid eraldi, kuna veealune kemikaalide arsenal ohustab kõiki Läänemere piirkonna riike. Petitsiooni esitaja on arvamusel, et Euroopa vete puhastamine vajab kogu ELi toetust. Ta palub Pariisi kokkuleppele ja Euroopa Komisjoni prioriteetidele tuginedes ELilt Läänemere reostusest puhastamiseks kiireloomulist rahalist abi.

Thank you for your support, SDK Dzimtene