Gesundheit

în numele Societății spaniole pentru sănătate și medicină integrativă, Adunarea națională pentru homeopatie, privind medicina integrativă

1. Launched 04/04/2020

Petiționara solicită UE să condamne guvernul spaniol pentru că a inițiat o campanie de publicitate în mass-media din țară împotriva a ceea ce aceasta denumește „pseudo-terapii” - „Plan împotriva pseudo-terapiei și a pseudoștiințelor”. Potrivit petiționarei, guvernul a investit peste 1,1 milioane EUR în această campanie, care încearcă să discrediteze anumite terapii care - potrivit petiționarei - sunt benefice pentru sănătate și sunt recomandate de mii de profesioniști care le prescriu în scopuri medicale, de prevenire a bolilor și de asigurare a sănătății pacienților. Astfel de terapii includ acupunctura, care este utilizată pentru a trata durerea sau ca remediu homeopat și este considerată un tratament medical de către UE în conformitate cu articolul 1 alineatul (5) din Directiva 2001/83/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 6 noiembrie 2001 de instituire a unui cod comunitar cu privire la medicamentele de uz uman. Petiționara își exprimă îngrijorarea cu privire la întârzierea reglementării medicinei homeopate, dat fiind că la 28 aprilie 2018 Ordinul SSI/425/2018 din 27 aprilie 2018 a fost publicat în Buletinul oficial al statului, afirmând că medicamentele homeopate trebuie să fie autorizate. Petiționara solicită: • ca statul spaniol să fie obligat să respecte legislația europeană în materie de asistență medicală; • dezvoltarea unui cadru de reglementare la nivel european pentru a se asigura că medicina integrativă, terapiile și practicile sale sunt efectuate în condiții de siguranță și sunt reglementate la nivel academic și științific, pentru a răspunde cererii tot mai mari din partea pacienților în acest domeniu, lăsând libertatea pacienților să își aleagă terapia pe care o preferă, iar profesioniștilor libertatea să își exercite profesia.

Thank you for your support, Sociedad Española de Salud y Medicina Integrativa, Asociación Española de Médicos Integrativos, Federación Española de Sanitarios por la Medicina Integrativa, Sociedad de Acupuntura Médica de España