Dėl vairuotojų periodinio mokymo pažymėjimų Kroatijoje, kurią Kroatijos vairuotojų sąjungos (kroat. Sindikat hrvatskog vozača) vardu pateikė Kroatijos pilietis Miljenko Gočin

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas skundžiasi, kad Kroatijos jūrų, transporto ir infrastruktūros ministerija tariamai nesilaiko dabartinio Kelių transporto įstatymo, kiek tai susiję su jos įsipareigojimo sukurti vairuotojų profesinio mokymo stebėsenos informacinę sistemą (ISPOV) vykdymu. Šia nuostata būtų sudarytos sąlygos įgaliotiems mokymo centrams spausdinti vairuotojų periodinio mokymo pažymėjimus. Peticijos pateikėjas teigia, kad periodinis mokymas, kurį turėtų sudaryti 35 valandos paskaitų, daugeliu atvejų nevyksta, tačiau minėtieji pažymėjimai vairuotojams vis tiek išduodami. Jis taip pat tvirtina, kad kiti dalyviai, kurie nėra įgaliotieji mokymo centrai, turi galimybę išrašyti vairuotojų periodinio mokymo pažymėjimą, pripažįstamą Vidaus reikalų ministerijos, kuri tada į jų vairuotojo pažymėjus įrašo ES kodą 95. Peticijos pateikėjas teigia, kad tokiam piktnaudžiavimui sistema būtų užkirstas kelias, jei valdžios institucijos laikytųsi įstatymais nustatytų savo įsipareigojimų sukurti ISPOV sistemą ir spausdinti pažymėjimus toje sistemoje.

Link to the petition

Image with QR code