Za sdružení Sindikat hrvatskog vozača (odborové sdružení chorvatských řidičů) ve věci osvědčení o pravidelné odborné přípravě řidičů v Chorvatsku

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel petice si stěžuje, že chorvatské ministerstvo moří, dopravy a infrastruktury údajně nedodržuje stávající zákon o silniční dopravě a neplní svou povinnost, pokud jde o zřízení informačního systému pro monitorování odborné přípravy řidičů (ISPOV). Toto opatření by umožnilo schváleným střediskům odborné přípravy tisknout osvědčení o pravidelném školení řidičů. Předkladatel tvrdí, že pravidelné školení, které by mělo sestávat z 35 výukových hodin, většinou neproběhne, a přesto je řidičům výše uvedené osvědčení vydáno. Uvádí také, že existuje možnost, aby třetí strany – jež nepatří mezi schválená střediska odborné přípravy – vystavily osvědčení o pravidelném školení řidičů, které jim následně ministerstvo vnitra uzná a řidičům zapíše do jejich řidičského průkazu EU kód 95. Předkladatel konstatuje, že tomuto zneužívání systému by bylo možné předejít, kdyby orgány splnily svou zákonnou povinnost, zřídily informační systém pro monitorování odborné přípravy řidičů a tiskly osvědčení prostřednictvím tohoto systému.

Link to the petition

Image with QR code