Horvátországi gépjárművezetők időszakos továbbképzéséről szóló tanúsítványokról

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a horvát tengerügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium állítólag nem tartja be a jelenlegi közúti közlekedési törvényt a járművezetők szakmai képzésének nyomon követésére szolgáló információs rendszer (ISPOV) létrehozására vonatkozó kötelezettségének teljesítése tekintetében. Ez a rendelkezés lehetővé tenné az engedéllyel rendelkező képzési központok számára a járművezetők időszakos képzéséről szóló tanúsítványok kinyomtatását. A petíció benyújtójának állítása szerint a 35 órás előadásokból álló továbbképzést a legtöbb esetben nem tartják meg, de a járművezetők ennek ellenére megkapják a fent említett tanúsítványokat. Azt állítja továbbá, hogy az engedéllyel rendelkező képzési központok között nem szereplő más feleknek is lehetőségük van arra, hogy a járművezetők időszakos képzéséről szóló tanúsítványt állítsanak ki, amelyet a Belügyminisztérium elfogad, és ezt követően bejegyzi a 95-ös uniós kódot vezetői engedélyükbe. A petíció benyújtója szerint a rendszer ezen megsértése elkerülhető lenne, ha a hatóságok eleget tennének azon jogszabályi kötelezettségüknek, hogy létrehozzák az ISPOV-rendszert, és a tanúsítványokat e rendszerből nyomtassák ki.

Link to the petition

Image with QR code