Umwelt

W imieniu platformy „Frenem la contaminació”, w sprawie jakości powietrza na obszarze Grau w Castellón, Walencja

Plataforma Frenem la contaminació
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składająca petycję informuje, że strefa przemysłowa w Serrallo, w której skład wchodzi szereg przedsiębiorstw petrochemicznych i energetycznych i którą uważa się za jedną z trzech najważniejszych centrali petrochemicznych w regionie Morza Śródziemnego, znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie obszarów mieszkalnych Grau de Castelló i Almassora. Ponadto niedawno rozpoczęto prace mające na celu rozbudowę przyległych doków południowych, tak aby ułatwić załadunek i rozładunek materiałów stałych. Składająca petycję obawia się, że może to jeszcze bardziej podwyższyć poziom zanieczyszczenia powietrza, które już teraz dotkliwie odczuwają okoliczni mieszkańcy.

Thank you for your support, Plataforma Frenem la contaminació
pro