Umwelt

от името на „Plataforma frenem la contaminació“, за качеството на въздуха в района Грау в Кастейон, Валенсия

Plataforma Frenem la contaminació
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията посочва, че промишлената зона Серало, към която спадат редица нефтохимически и енергийни предприятия и която се смята за една от трите най-важни нефтохимични центъра в Средиземноморието, се намира в непосредствена близост до районите Grau de Castelló и Алмасора. Освен това наскоро е започнала работа по разширяването на съседните южни докове, за да се улесни товаренето и разтоварването на инертни материали. Вносителят на петицията се опасява, че това допълнително може да утежни замърсяването на въздуха, което в момента вече засяга местните жители.

Thank you for your support, Plataforma Frenem la contaminació
pro