Rechtstaatlichkeit

W sprawie powołania w Parlamencie Europejskim specjalnej komisji śledczej celem zbadania funkcjonowania prokuratury polskiej

E. P.
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019

Składający petycję domaga się powołania specjalnej komisji śledczej celem zbadania nieprawidłowości w działaniu prokuratury w Polsce. Składający petycję twierdzi, że w Polsce dochodzi do łamania praw obywatelskich w związku z niekonstytucjonalnymi zmianami, które są wprowadzane do porządku prawnego od momentu objęcia władzy przez obecny rząd w 2015 r. Zwraca on między innymi uwagę na kwestie takie jak połączenie urzędów prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości czy upolitycznienie organów ścigania.

Thank you for your support, E. P.