Rechtstaatlichkeit

относно създаването на специална анкетна комисия на Европейския парламент относно функционирането на полската прокуратура

E. P.
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019

Вносителят на петицията призовава за създаването на специална анкетна комисия, която да разгледа предполагаемите проблеми с функционирането на полската прокуратура. Вносителят на петицията твърди, че правата на гражданите в Полша са нарушени в резултат на неконституционните промени, които са внесени в правния ред след идването на власт на настоящото полско правителство през 2015 г. Въпросите, повдигнати от вносителя на петицията, включват сливането на службите на главния прокурор и на министъра на правосъдието, както и политизирането на правоприлагащите агенции.

Thank you for your support, E. P.