Rechtstaatlichkeit

Lengyel ügyészség működésének kivizsgálására szakosodott európai parlamenti különbizottság létrehozásáról

E. P.
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019

A petíció benyújtója különbizottság létrehozását kéri, amelynek feladata a lengyel ügyészség működésével kapcsolatos állítólagos problémák vizsgálata lenne. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a 2015-ben hatalomra jutott jelenlegi lengyel kormány által alkotmányellenesen elfogadott jogszabálymódosítások megsértik a polgárok jogait Lengyelországban. A petíció benyújtója által felvetett kérdések közé tartozik a legfőbb ügyész és az igazságügyminiszter hivatalának egyesítése, valamint a bűnüldöző szervek átpolitizálódása.

Thank you for your support, E. P.