Umwelt

W imieniu Zjednoczonej Lewicy Kantabrii, w sprawie ewentualnych nieprawidłowości w odniesieniu do udzielania koncesji na poszukiwanie złóż kopalin w Kantabrii (Hiszpania)

Izquierda Unida de Cantabria
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję wzywa do przeprowadzenia dochodzenia mającego na celu stwierdzenie, czy zatwierdzając projekt Salia obejmujący poszukiwanie złóż kopalin rząd regionalny Kantabrii działał zgodnie z przepisami UE. Składający petycję twierdzi, że naruszono następujące dyrektywy: dyrektywę 2011/92/UE w sprawie oceny skutków wywieranych przez niektóre przedsięwzięcia publiczne i prywatne na środowisko; dyrektywę 92/43/EWG w sprawie ochrony siedlisk przyrodniczych oraz dzikiej fauny i flory; dyrektywę 2009/147/WE w sprawie ochrony dzikiego ptactwa.

Thank you for your support, Izquierda Unida de Cantabria