Handelspolitik

W imieniu stowarzyszenia „Vogtlaendischer Bauermarkt e.V.”, w sprawie kalibracji określonych typów wag

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję jest zdania, że należy wprowadzić bardziej zharmonizowane podejście w całej UE w odniesieniu do wydawania świadectw wzorcowania i ustalania okresów kalibracji dla wag. Składający petycję wyjaśnia, że niestacjonarne wagi, które są importowane i sprzedawane w Niemczech, muszą przejść certyfikację kalibracji, która jest kosztowna i czasochłonna. Ramy prawne wydają się być inne dla stacjonarnych wag. Składający petycję uważa, że należy zharmonizować wszystkie systemy, aby uniknąć zakłóceń na jednolitym rynku sprzedaży tych produktów.

Thank you for your support, E. P.