Trinkwasser

W imieniu Confederación de Asociaciones Vecinales de Aragón (CAVA – Konfederacja stowarzyszeń mieszkańców Aragonii), w sprawie możliwego niedopełnienia przez Hiszpanię obowiązku oczyszczania ścieków w obszarach wrażliwych pod względem środowiskowym we Wspólnocie Autonomicznej Aragonii

CONFEDERACIÓN ASOCIACIONES VECINALES DE ARAGÓN (CAVA)
  1. Launched October 2019

Składający petycję informuje, że brak oczyszczania ścieków w wielu wrażliwych pod względem środowiskowym obszarach w Aragonii powoduje szkody w środowisku, a nawet choroby u ludzi żyjących w pobliżu rzek w Pirenejach. Składający petycję domaga się, by rząd Hiszpanii i rząd Wspólnoty Autonomicznej Aragonii zostały poinstruowane w trybie pilnym o obowiązku bezzwłocznego udostępnienia infrastruktury niezbędnej do oczyszczania ścieków na tym obszarze.

Thank you for your support, CONFEDERACIÓN ASOCIACIONES VECINALES DE ARAGÓN (CAVA)