Umwelt

V mene Hnutia piatich hviezd, s dvoma podpismi, o projekte na zmenu spaľovne v Sesto San Giovanni

Movimento 5 Stelle
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 5 days

Predkladatelia petície sa sťažujú na možné porušenie európskych právnych predpisov, najmä balíka predpisov o obehovom hospodárstve zo 4. júla 2018, a smernice 2010/75/EÚ o priemyselných emisiách, v ktorej sa stanovila požiadavka uplatňovať najlepšie dostupné techniky okrem iného na zariadenia na nakladanie s odpadom. Vzhľadom na uvedené právne predpisy spochybňuje zákonnosť výstavby inovačného zoskupenia pre odpad v Sesto San Giovanni (Miláno) s dvojakým cieľom zmeniť existujúcu spaľovňu na termálnu spaľovňu na spaľovanie vlhkých čistiarenských kalov a na druhú výrobnú linku na spracovanie vlhkého odpadu na výrobu bioplynu. Predkladatelia petície poukazujú na to, že povolenia nie sú v súlade s požiadavkami najlepšej dostupnej techniky, keďže sa, okrem iného, zariadenie nachádza v oblasti riečneho parku Lambro, ani sa nedodržiava hierarchia odpadového hospodárstva v súvislosti s obehovým hospodárstvom, podľa ktorého má predchádzanie vzniku odpadu, jeho opätovné použitie a recyklácia prednosť pred spaľovaním. Požadujú preto, aby sa povolenia preskúmali.

Thank you for your support, Movimento 5 Stelle

openPetition international