Environment

Ki jo v imenu Gibanja petih zvezd skupaj z dvema podpisoma vlaga Maurizio Zinesi, državljan Italije

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelji peticije se pritožujejo zaradi možne kršitve evropske zakonodaje, zlasti svežnja o krožnem gospodarstvu z dne 4. julija 2018 in Direktive 2010/75/EU o industrijskih emisijah, ki določata, da je treba pri, med drugim, objektih za ravnanje z odpadki uporabljati najboljše razpoložljive tehnologije. Glede na zgoraj navedeno zakonodajo dvomijo v zakonitost izgradnje inovativnega sklopa za obdelavo odpadkov v občini Sesto San Giovanni (Milano), s katero naj bi se obstoječa sežigalnica predelala v toplarno za sežig mokrega blata iz čistilnih naprav in v drugo proizvodno linijo za obdelavo mokrih odpadkov za proizvodnjo bioplina. Vlagatelji peticije poudarjajo, da dovoljenja niso skladna z zahtevo glede uporabe najboljših razpoložljivih tehnologij, saj med drugim zadevni objekt leži na območju parka reke Lambro, niti ne upoštevajo hierarhije ravnanja z odpadki v okviru krožnega gospodarstva, v skladu s katero imajo preprečevanje, ponovna uporaba in recikliranje odpadkov prednost pred njihovim sežiganjem. Zato pozivajo, naj se dovoljenja ponovno preučijo.

Link to the petition

Image with QR code