Umwelt

Movimento 5 Stelle
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 5 days

Peticijos pateikėjai skundžiasi dėl galimo Europos teisės aktų pažeidimo, visų pirma 2018 m. liepos 4 d. Žiedinės ekonomikos dokumentų rinkinio ir Direktyvos 2010/75/ES dėl pramoninių išmetamųjų teršalų, kuriuose nustatytas reikalavimas taikyti geriausius prieinamus gamybos būdus (GPGB), ypač eksploatuojant atliekų tvarkymo įrenginius. Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta teisės aktuose, jis abejoja, ar teisėta yra Sesto San Giovanni savivaldybėje (Milanas) novatoriško atliekų klasterio statyba siekiant dviejų tikslų: esamą deginimo įrenginį paversti šilumine elektrine šlapiam nuotekų dumblui deginti ir antrojoje gamybos linijoje, skirtoje drėgnoms atliekoms apdoroti, gaminti biodujas. Peticijos pateikėjai nurodo, kad leidimai neatitinka GPGB reikalavimo, nes, be kita ko, įrenginys yra Lambro upės parko teritorijoje, taip pat juose neatsižvelgiama į atliekų hierarchiją žiedinės ekonomikos sąlygomis, nes pagal ją pirmenybė teikiama prevencijai, pakartotiniam naudojimui ir perdirbimui, o ne deginimui. Todėl jie ragina peržiūrėti leidimus.

Thank you for your support, Movimento 5 Stelle

openPetition international