Wissenschaft

V imenu združenja Science for Democracy, o evropskem financiranju raziskav na področju človeške genetike ,

Science for Democracy
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Vlagatelj peticije ni zadovoljen z dejstvom, da v skladu s predlogom Komisije za program Obzorje Evropa, ki je raziskovalni in inovacijski program Evropske unije za obdobje 2021–2027, raziskave na področju človeške genetike niso upravičene do financiranja. Meni, da se zaradi izključitve raziskav, ki bi lahko prispevale k preprečevanju ali zdravljenju resnih genskih bolezni, iz financiranja ne bo zagotavljal in spodbujal znanstveni napredek na področju zdravljenja resnih bolezni, ki je v skladu s temeljnimi človekovimi pravicami.

Thank you for your support, Science for Democracy
pro