Wissenschaft

Emberi genetikai kutatások uniós finanszírozásáról

Science for Democracy
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója elégedetlenségének ad hangot azzal kapcsolatban, hogy a Bizottságnak az Európai horizontra, az Európai Unió 2021 és 2027 közötti kutatási és innovációs programjára vonatkozó javaslata kizárja az emberi genetikai kutatást a támogatható tevékenységek közül. A petíció benyújtója azzal érvel, hogy ez a javaslat nem teszi lehetővé a súlyos betegségek kezelésével kapcsolatos tudományos fejlődés védelmét és előmozdítását az alapvető emberi jogokkal összhangban, hiszen nem részesülhetnek finanszírozásban olyan kutatások, amelyek révén lehetséges lenne a súlyos genetikai rendellenességek megelőzése vagy kezelése.

Thank you for your support, Science for Democracy
pro