Media

σχετικά με την εμπορική διάθεση προϊόντων Huawei στην Ελλάδα και στην ΕΕ, και σχετικά με επανεξέταση όλου του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ για την παροχή ασφάλειας και την εξάλειψη όλων των δικτύων κατασκοπείας

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων αρνείται όλους τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η Huawei εμπλέκεται σε κατασκοπεία για λογαριασμό της Κίνας, όμως κινδυνεύει να αποκλειστεί από τα κράτη της ΕΕ, για λόγους ασφαλείας, χωρίς ίχνος στοιχείων που να αποδεικνύουν τους εν λόγω ισχυρισμούς. Ως εκ τούτου, ζητεί από την ΕΕ:– να διασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού επιτρέποντας στην Huawei να διαθέτει απρόσκοπτα τα προϊόντα της στην αγορά της Ελλάδας και της ΕΕ·– να εξετάσει το σύνολο του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ, να παράσχει ασφάλεια από οποιαδήποτε ήδη υφιστάμενα δίκτυα κατασκοπείας και να απαιτήσει τη διαγραφή όλων των πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί παράνομα·– να μεριμνήσει για την πιστοποίηση των τηλεπικοινωνιών της Huawei από τρίτο φορέα με έδρα στην ΕΕ, και να επιβάλει δασμό στην Huawei και σε άλλες ξένες εταιρείες για την υποστήριξη του συνόλου του ξένου εξοπλισμού δικτύου και τηλεπικοινωνιών·– να επιτρέψει στην Ελλάδα να αγοράσει εξοπλισμό από την Huawei με έκπτωση, εφόσον παρέχεται από την Huawei.

Link to the petition

Image with QR code