Administration

σχετικά με διακρίσεις όσον αφορά τους κανονισμούς για τη χρωματική όραση του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA)

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων εφιστά την προσοχή στις αποκλίσεις μεταξύ των ιατρικών κανονισμών της κατηγορίας 1 του EASA και άλλων διεθνών κανονισμών όσον αφορά τις απαιτήσεις χρωματικής όρασης. Υποστηρίζει ότι οι εν λόγω κανονισμοί που αφορούν την ικανότητα ασφαλούς χειρισμού αεροσκάφους εισάγουν διακρίσεις. Σε άλλες χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ, οι χειριστές πρέπει να υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο και να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τα χρώματα που είναι απαραίτητα για την ασφαλή πτήση αεροσκάφους. Εάν πληρούν τις απαιτήσεις αυτές, δικαιούνται ιατρικό πιστοποιητικό της κατηγορίας 1 χωρίς περιορισμούς. Ο αναφέρων επισημαίνει ότι οι έλεγχοι αυτού του είδους, τους οποίους διεξάγουν επίσης οι Αυστραλιανές αρχές (CASA), είναι πιο πρακτικοί σε σχέση με εκείνους που απαιτούνται βάσει των κανόνων του EASA και υποστηρίζει ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται στην ΕΕ, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών. Διατυπώνει ενστάσεις για τους ισχύοντες κανονισμούς του EASA με την αιτιολογία ότι εισάγουν διακρίσεις εις βάρος των πολιτών της ΕΕ που επιθυμούν να γίνουν χειριστές αεροσκάφους στην ΕΕ, σε αντίθεση με τους αιτούντες από τρίτες χώρες. Ο αναφέρων πιστεύει ότι η καθιέρωση παγκόσμιων κοινών προτύπων για τη χρωματική όραση δυνητικά συνεπάγεται μεγαλύτερη ομοιογένεια και λιγότερες διακρίσεις.

Link to the petition

Image with QR code