Administration

Privind discriminarea în ceea ce privește reglementările Agenției Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (AESA) referitoare la vederea cromatică

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul atrage atenția asupra diferențelor dintre reglementările medicale de clasa 1 ale AESA și alte reglementări internaționale privind cerințele referitoare la vederea cromatică. El susține că reglementările în cauză referitoare capacitatea de a pilota un avion în siguranță sunt discriminatorii. În alte țări, cum ar fi Noua Zeelandă și SUA, piloții trebuie să treacă un test medical și să fie în măsură să perceapă acele culori care sunt necesare pentru a pilota un avion în siguranță. Dacă îndeplinesc aceste cerințe, ei au dreptul la un certificat medical de clasa 1 fără restricții. Petiționarul indică faptul că acest tip de teste, care sunt efectuate și de autoritatea australiană (CASA), au un caracter mai practic decât cele impuse de normele AESA și susține că ele ar trebui să fie implementate în UE, dat fiind că acest lucru nu compromite siguranța pasagerilor. El se opune reglementărilor actuale ale AESA pe motiv că discriminează cetățenii UE care doresc să devină piloți în UE, spre deosebire de solicitanții din țările terțe respective. Petiționarul consideră că stabilirea unor standarde comune privind vederea cromatică la nivel mondial ar implica o mai mare uniformitate și mai puțină discriminare.

Link to the petition

Image with QR code