Handelspolitik

Sanjay Norbert De Mascarenhas Henriques välismaal elavate ELi kodanike kolmandatest riikidest pärit partneritele eriviisa sisseseadmise kohta

Sanjay Norbert De Mascarenhas Henriques
  1. Launched 04/04/2020

Petitsiooni esitaja, kes on väljaspool ELi elav ELi kodanik, juhib tähelepanu halduskoormusele, mida ta kogeb oma naisega ELi reisimisel isegi pärast 14-aastast abielu, kuna naine on kolmanda riigi kodanik. Petitsiooni esitaja selgitab, et tema abikaasa peab iga kord taotlema Schengeni viisat, mis võimaldab riigis viibida vaid piiratud aja. Ta palub kaaluda pikaajalise eriviisa sisseseadmist kolmandate riikide kodanikest abikaasadele, mida on võimalik taotleda pärast kaheaastast seaduslikku abielu ELi kodanikuga. Sellise eriviisa kehtivusaeg peaks petitsiooni esitaja sõnul olema 10 aastat või kui see ei ole võimalik, siis vähemalt 5 aastat. Selline viisa lihtsustaks ELi kodanike perekondade liikumisvabadust. Lisaks selgitab petitsiooni esitaja, et ELi konsulaatide kohalikud töötajad või välisriigis allhanget tegevad viisabürood ei ole sageli väga hästi kursis ELi kodanike õigustega ja võivad kehtestada ELi kodanike partneritele põhjendamatuid lisakohustusi.

Thank you for your support, Sanjay Norbert De Mascarenhas Henriques