Handelspolitik

Par īpašas vīzas izveidi ārvalstīs dzīvojošu ES pilsoņu partneriem ārpus ES

Sanjay Norbert De Mascarenhas Henriques
  1. Launched 04/04/2020

Lūgumraksta iesniedzējs, ES pilsonis, kas dzīvo ārpus ES, uzsver administratīvo slogu, ar ko viņš saskaras, ceļojot uz ES kopā ar savu sievu pat pēc 14 laulības gadiem, jo viņa nav ES pilsone. Lūgumraksta iesniedzējs paskaidro, ka viņa sievai katru reizi ir jāiesniedz pieteikums Šengenas vīzas saņemšanai, kas paredz uzturēšanos tikai uz ierobežotu laiku. Viņš lūdz apsvērt īpašas ilgtermiņa vīzas izveidi laulātajiem, kas nav ES pilsoņi, pēc divu gadu likumīgas laulības noslēgšanas ar ES pilsoni. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka šādas īpašās vīzas derīguma termiņam vajadzētu būt 10 gadiem vai, ja tas nav iespējams, vismaz 5 gadiem. Šāda vīza atvieglotu ES pilsoņu ģimeņu pārvietošanās brīvību. Lūgumraksta iesniedzējs arī paskaidro, ka vietējie darbinieki ES konsulātos vai ārējos vīzu birojos ārvalstīs bieži vien labi nepārzina ES pilsoņu tiesības un var viņu partneriem uzlikt nepamatotus papildu pienākumus.

Thank you for your support, Sanjay Norbert De Mascarenhas Henriques