Handelspolitik

Sanjay Norbert De Mascarenhas Henriques portugál állampolgár által benyújtott 1050/2019. számú petíció egy különleges vízum létrehozásáról a külföldön élő uniós polgárok nem uniós partnerei számára 

Sanjay Norbert De Mascarenhas Henriques
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
5 Supporters 5 in Europäische Union
1% from 500 for quorum
  1. Launched 04/04/2020
  2. Collection yet 10 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója, aki az EU-n kívül élő uniós polgár, felhívja a figyelmet arra az adminisztratív teherre, amelyet a feleségével együtt az Unióba történő beutazáskor még 14 évvel a házasságkötés után is tapasztal amiatt, hogy felesége nem uniós állampolgár. A petíció benyújtója kifejti, hogy feleségének minden alkalommal schengeni vízumért kell folyamodnia, amely csak korlátozott idejű tartózkodást tesz lehetővé. A petíció benyújtója azt kéri, hogy mérlegeljék egy különleges, hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum létrehozását az olyan nem uniós állampolgár házastársak számára, akik uniós polgárral kötöttek házasságot, és már legalább két éve az uniós polgár törvényes házastársai. A petíció benyújtója szerint az ilyen különleges vízum időtartamának 10 évesnek, vagy ha ez nem lehetséges, legalább 5 évesnek kellene lennie. Egy ilyen vízum megkönnyítené az uniós polgárok családjainak szabad mozgását. A petíció benyújtója kifejti továbbá, hogy az uniós konzulátusok helyi személyzete vagy a külföldön kiszervezett vízumirodák gyakran nem ismerik jól az uniós polgárok jogait, és indokolatlan további kötelezettségeket róhatnak partnereikre.

Thank you for your support, Sanjay Norbert De Mascarenhas Henriques

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now