Finanzen

Petition No 0439/2020 by Svilen Iliev (Bulgarian) on a Bulgarian bank refusal of moratorium of a mortgage loan during COVID-19 outbreak

Svilen Iliev
Collection finished
  1. Launched May 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzēja tēvs pieteicās hipotekārā kredīta moratorijam, taču banka (kas pieder Ungārijā reģistrētai banku grupai) atteicās to piešķirt, pamatojoties uz to, ka tēvs ir pensijā. Banka norādīja, ka Covid-19 situācija viņa ienākumus neskar, taču lūgumraksta iesniedzējs skaidro, ka tā nav taisnība. Covid-19 dēļ ģimene cieš finansiālas grūtības: puse no tēva pensijas tiek izlietota kredīta atmaksai, un lūgumraksta iesniedzēja alga tiek izmantota pārtikas un pirmās nepieciešamības zāļu iegādei, ņemot vērā tēva veselības stāvokli. Covid-19 dēļ lūgumraksta iesniedzēja darba devējs bija spiests viņu sūtīt neapmaksātā atvaļinājumā. Bez viņa algas ģimene nevar samaksāt kredītu, un tai nepietiek naudas pārtikai un pirmās nepieciešamības zālēm. Tā kā Covid-19 situācija ir ietekmējusi ģimenes ienākumus, ir jābūt iespējai kredītam noteikt moratoriju un tādējādi ievērot pamatnostādnes, ko snieguši vērtspapīru tirgus regulatori Bulgārijā un citās ES valstīs.

Thank you for your support, Svilen Iliev

openPetition international