Finanzen

By Svilen Iliev (Bulgarian) on a Bulgarian bank refusal of moratorium of a mortgage loan during COVID-19 outbreak

Svilen Iliev
Collection finished
  1. Launched May 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjo tėvas kreipėsi dėl jo hipotekos paskolos moratoriumo, tačiau bankas (Vengrijoje įsikūrusios bankų grupės dalis) atsisakė taikyti hipotekos moratoriumą remdamasis tuo, kad jo tėvas išėjo į pensiją. Bankas nurodė, kad peticijos pateikėjo pajamoms COVID-19 padėtis įtakos neturi, tačiau peticijos pateikėjas aiškina, kad taip nėra. Šeima dėl COVID-19 susiduria su finansiniais sunkumais: pusė tėvo pensijos skiriama paskolos mokėjimui, o peticijos pateikėjo atlyginimas naudojamas pirkti maistui ir būtiniausiems vaistams, kurių reikia dėl jo tėvo sveikatos būklės . Dėl COVID-19 peticijos pateikėjo darbdavys jį privertė išeiti nemokamų atostogų. Be jo atlyginimo šeima negali sumokėti hipotekos paskolos ir turėti pakankamai pinigų maistui ir būtiniausiems vaistams. Kadangi COVID-19 turėjo įtakos šeimos pajamoms, turėtų būti galima paskelbti paskolos moratoriumą ir taip laikytis Bulgarijos ir kitų ES šalių vertybinių popierių rinkos reguliavimo institucijų pateiktų gairių.

Thank you for your support, Svilen Iliev

openPetition international