Finanzen

By Svilen Iliev (Bulgarian) on a Bulgarian bank refusal of moratorium of a mortgage loan during COVID-19 outbreak

Svilen Iliev
Collection finished
  1. Launched May 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitaja isa taotles oma hüpoteeklaenule moratooriumi kehtestamist, kuid pank (mis kuulub Ungaris asuvasse pangakontserni) keeldus hüpoteegile moratooriumi kehtestamisest põhjendusega, et tema isa on pensionär. Pank väitis, et COVID-19 olukord ei mõjuta tema sissetulekut, kuid petitsiooni esitaja selgitab, et see ei ole nii. Perekond on COVID-19 tõttu rahaliselt raskustes: pool isa pensionist läheb laenu maksmiseks ning petitsiooni esitaja palka kasutatakse toidu ja isa tervisliku seisundi jaoks hädavajalike ravimite ostmiseks. COVID-19 tõttu oli petitsiooni esitaja tööandja sunnitud saatma ta palgata puhkusele. Ilma palgata ei saa perekond hüpoteeklaenu tasuda, nii et jääks piisavalt raha toidu ja esmatarberavimite jaoks. Kuna COVID-19 mõjutas perekonna sissetulekut, peaks olema võimalik kehtestada laenu suhtes moratoorium ning järgida sel viisil Bulgaaria ja teiste ELi riikide väärtpaberituru reguleerijate antud suuniseid.

Thank you for your support, Svilen Iliev

openPetition international