Finanzen

By Svilen Iliev (Bulgarian) on a Bulgarian bank refusal of moratorium of a mortgage loan during COVID-19 outbreak

Svilen Iliev
Collection finished
  1. Launched May 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Otac podnositelja predstavke podnio je zahtjev za moratorij na svoj hipotekarni kredit, ali banka (koja je dio bankarske grupacije sa sjedištem u Mađarskoj) je odbila staviti hipoteku pod moratorij na temelju činjenice da je njegov otac umirovljen. Banka je izjavila da kriza uzrokovana bolešću COVID-19 nije utjecala na njegova primanja, ali podnositelj predstavke objašnjava da to nije točno. Obitelj ima financijske poteškoće zbog pandemije bolesti COVID-19: polovica očeve mirovine odlazi na plaćanje zajma, a plaća podnositelja predstavke koristi se za kupnju hrane i osnovnih lijekova za očevo zdravstveno stanje. Zbog pandemije poslodavac podnositelja predstavke bio je prisiljen staviti ga na neplaćeni dopust. Bez njegove plaće obitelj ne može plaćati hipoteku i imati dovoljno novca za hranu i osnovne lijekove. Budući da je bolest COVID-19 utjecala na obiteljska primanja, trebalo bi biti moguće ugovoriti moratorij na kredit i na taj način slijediti smjernice regulatora tržišta vrijednosnih papira u Bugarskoj i drugim zemljama EU-a.

Thank you for your support, Svilen Iliev

openPetition international