Finanzen

Petition No 0439/2020 by Svilen Iliev (Bulgarian) on a Bulgarian bank refusal of moratorium of a mortgage loan during COVID-19 outbreak

Svilen Iliev
Collection finished
  1. Launched May 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtójának édesapja moratóriumot kért jelzáloghitelének törlesztésére, de a bank (egy magyarországi székhelyű bankcsoport tagja) megtagadta a moratóriumot, mivel édesapja nyugdíjas. A bank szerint jövedelmét nem érinti a Covid19-helyzet, de a petíció benyújtója kifejti, hogy ez helytelen következtetés. A család pénzügyi nehézségekkel küzd a Covid19 miatt: az apa nyugdíjának felét a kölcsön törlesztésére fordítják, és a petíció benyújtójának fizetését élelmiszerek és az apja betegsége miatt szükséges alapvető gyógyszerek vásárlására fordítják. A Covid19 miatt a petíció benyújtójának munkáltatója kénytelen volt őt fizetés nélküli szabadságra küldeni. Fizetése nélkül a család nem tudja kifizetni a jelzáloghitel-törlesztést, és nem jut elegendő pénz élelmiszerre és alapvető gyógyszerekre. Mivel a Covid19 kihatott a család jövedelmére, lehetővé kellene tenni a hitel moratórium alá helyezését, és ily módon követni a bulgáriai és más uniós országok értékpapírpiac-szabályozói által nyújtott iránymutatásokat.

Thank you for your support, Svilen Iliev

openPetition international