Finanzen

By Svilen Iliev (Bulgarian) on a Bulgarian bank refusal of moratorium of a mortgage loan during COVID-19 outbreak

Svilen Iliev
Collection finished
  1. Launched May 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Oče vlagatelja peticije je zaprosil za odlog plačila hipotekarnega posojila, vendar mu banka (del bančne skupine s sedežem na Madžarskem) odloga ni odobrila, ker je njegov oče upokojen. Banka je navedla, da pandemija covida-19 ne vpliva na njegove prihodke, vendar vlagatelj peticije pojasnjuje, da to ni res. Družina ima zaradi izbruha covida-19 finančne težave: oče polovico svoje pokojnine porabi za odplačilo posojila, vlagatelj peticije pa celotno svojo plačo porabi za nakup hrane in osnovnih zdravil za zdravljenje bolezni očeta. Zaradi pandemije covida-19 mu je bil delodajalec prisiljen odrediti neplačani dopust. Družina brez njegove plače ne more plačati hipoteke ter nima dovolj denarja za hrano in osnovna zdravila. Ker je pandemija covida-19 vplivala na družinski dohodek, bi bilo treba odobriti odlog plačila posojila, in sicer v skladu s smernicami regulatorjev trga vrednostnih papirjev v Bolgariji in drugih državah članicah EU.

Thank you for your support, Svilen Iliev

openPetition international