Par personu ar nenoteiktu pilsonību tiesībām Igaunijā

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs(-a) pauž bažas par situāciju, kādā Igaunijā ir personas ar nenoteiktu pilsonību — 7 % no Igaunijas iedzīvotājiem. Lūgumraksta iesniedzējs(-a) apgalvo — lai gan daudzi no šiem cilvēkiem ir dzīvojuši Igaunijā daudzus gadus vai ir šajā valstī dzimuši, viņiem nav tādu pašu tiesību kā Igaunijas pilsoņiem vai Eiropas Savienības pilsoņiem. Pēc lūgumraksta iesniedzēja(-a) domām, ES pilsoņiem, kas ierodas Igaunijā, ir plašākas tiesības un brīvības nekā valstī dzīvojošajiem nepilsoņiem. Lūgumraksta iesniedzējs(-a) norāda, ka LESD 49. pants, kas paredz brīvību veikt uzņēmējdarbību, tiek attiecināts tikai uz ES pilsoņiem un nepilsoņi, kuri nodibina uzņēmumu, nevar brīvi pārvietoties ES. Uz nepilsoņiem neattiecas vīzu pamatnolīgumā iekļautais savstarpības princips, un tie var doties tikai uz 15 valstīm ārpus Šengenas zonas. Viņš(-a) arī apgalvo, ka nepilsoņi nevar izmanto regulā “Brisele IIa” paredzētās tiesības saistībā ar strīdu izšķiršanu laulības lietās. Lūgumraksta iesniedzējs(-a) iebilst pret juridiskā uzstādījuma izmaiņām, proti, pret to, ka atcelta 2. deklarācija par valstspiederību, kura vairs nav pievienota spēkā esošajiem ES Līgumiem. Lūgumraksta iesniedzējs(-a) lūdz Lūgumrakstu komiteju novērtēt personu ar nenoteiktu pilsonību jeb tā dēvēto nepilsoņu situāciju.

Link to the petition

Image with QR code