Dėl „nenustatytos pilietybės“ asmenų teisių Estijoje

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas (-a) išreiškia susirūpinimą dėl „nenustatytos pilietybės“ asmenų, kurie sudaro 7 % Estijos gyventojų, padėties Estijoje. Peticijos pateikėjas (-a) teigia, kad nepaisant to, kad daugelis jų Estijoje gyveno daug metų arba yra ten gimę, jie neturi tokių pačių teisių kaip ir Estijos piliečiai ar Europos Sąjungos piliečiai. Peticijos pateikėjo (-os) nuomone, į Estiją atvykstantys ES piliečiai turi daugiau teisių ir laisvių nei ten gyvenantys Estijos pilietybės neturintys asmenys. Peticijos pateikėjas (-a) mano, kad SESV 49 straipsnis, kuriuo nustatoma įsisteigimo laisvė, yra taikomas tik ES piliečiams, o įmonę įsteigę nepiliečiai negali laisvai judėti ES. Nepiliečiams netaikomas abipusiškumo principas pagal vizų režimo susitarimą ir gali keliauti tik į 15 šalių už Šengeno erdvės ribų. Nepiliečiai esą taip pat negalį naudotis Reglamente „Briuselis IIa“, pagal kurį sprendžiami su santuoka susiję ginčai, nustatytomis teisėmis. Peticijos pateikėjas (-a) prieštarauja pasikeitusiai teisinei padėčiai panaikino 2 deklaraciją dėl pilietybės, kuri nebėra pridėta prie galiojančių ES sutarčių. Peticijos pateikėjas (-a) prašo Peticijų komiteto išnagrinėti „nenustatytos pilietybės“ asmenų ar vadinamųjų nepiliečių padėtį.

Link to the petition

Image with QR code