Versorgung

относно възможността да се използват алтернативни техники за третиране на засегнатите от Xylella маслинени дървета

Socialwelfare
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 months

Вносителят на петицията изразява загриженост относно инвазивността и опасностите, произтичащи от прилагането на нови мерки за лечение на Xylella fastidiosa, болест, която засяга маслиновите дървета в района на Пулия. Вносителят на петицията осъжда ситуацията, която би възникнала в Италия след прилагането на постановление, с което от земеделските стопани се изисква да използват инсектициди, които не са разрешени в биологичното земеделие. Тези инсектициди са изключително вредни за пчелите и след използването им маслиновото масло може да загуби сертификата си на биологично чист продукт. Поради тази причина вносителят предлага алтернативни техники за опазване на биологичното земеделие.

Thank you for your support, Socialwelfare