Versorgung

O možnosti používať alternatívne techniky na ošetrovanie olivovníkov postihnutých chorobou Xylella

Socialwelfare
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 months

Predkladateľ petície vyjadruje znepokojenie v súvislosti s invazívnosťou a rizikami vyplývajúcimi z uplatnenia nových nápravných opatrení na liečbu choroby Xylella fastidiosa, ktoré postihuje olivovníky v regióne Apúlia. Odmieta situáciu, ku ktorej by došlo v Taliansku po vydaní dekrétu, ktorým by sa od poľnohospodárov vyžadovalo používať insekticídy, ktoré nie sú povolené v ekologickom poľnohospodárstve. Tieto insekticídy sú mimoriadne škodlivé pre včely a mohli by viesť k tomu, že olivový olej stratí svoju ekologickú certifikáciu. Predkladateľ preto navrhuje alternatívne techniky na ochranu ekologického poľnohospodárstva.

Thank you for your support, Socialwelfare