Handelspolitik

O rôznych druhoch európskych systémov na meranie dusičnanov

M. B.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen

Predkladateľ petície tvrdí, že v dôsledku revízie nariadenia o hnojivách sa transpozícia smernice o dusičnanoch oneskorila o niekoľko rokov. Podľa jeho názoru však existujú problémy s meracími systémami v celej EÚ, keďže meracie stanice v členských štátoch nepoužívajú rovnaké normy, a preto ich nemožno ľahko porovnať. Spôsobuje to aj problémy v oblasti hospodárskej súťaže v európskom poľnohospodárstve. Predkladateľ petície sa pýta, ako EÚ zaručí porovnateľnosť výsledkov meraní vo všetkých členských štátoch, či sú známe rozdiely medzi meracími systémami a či by regulácia EÚ v oblasti systémov merania mohla viesť k porovnateľným výsledkom.

Thank you for your support, M. B.

openPetition international