Handelspolitik

относно различните видове европейски системи за измерване на нитрати

M. B.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Вносителят на петицията твърди, че в резултат на преразглеждането на регламента за торовете транспонирането на Директивата за нитратите се е отложило с няколко години. Според него обаче съществуват проблеми със системите за измерване в целия ЕС, тъй като измервателните станции в държавите членки не използват едни и същи стандарти и следователно резултатите не могат да бъдат сравнявани лесно. Това води и до проблеми с конкуренцията в европейското селско стопанство. Вносителят на петицията пита по какъв начин ЕС ще гарантира сравнимостта на резултатите от измерванията в държавите членки, дали е налице осведоменост относно разликите между системите за измерване и дали приемането на регламент на ЕС относно измервателните системи би могъл да доведе до сравнимост на резултатите.

Thank you for your support, M. B.

openPetition international