Handelspolitik

O različitim vrstama sustava za mjerenje razine nitrata u Europi

M. B.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Podnositelj tvrdi da je zbog revizije Uredbe o gnojivima za nekoliko godina odgođen prijenos Direktive o nitratima. Međutim, prema njegovom mišljenju, postoje određeni problemi s mjernim sustavima u EU-u jer mjerne postaje u državama članicama ne upotrebljavaju iste standarde i stoga se njihovi rezultati ne mogu lako uspoređivati. To je ujedno i uzrok problema konkurentnosti europske poljoprivrede. Podnositelj želi znati kako će EU zajamčiti usporedivost rezultata mjerenja pojedinih država članica, postoji li svijest o razlikama među mjernim sustavima i bi li uredba EU-a o mjernim sustavima mogla dovesti do usporedivih rezultata.

Thank you for your support, M. B.

openPetition international