O domnevni kršitvi njegovih potrošniških pravic v zvezi z Uredbo (EU) 2017/1128 Evropskega parlamenta in Sveta o čezmejni prenosljivosti storitev spletnih vsebin na notranjem trgu ,

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije trdi, da mu platforma plačljive televizije omejuje potrošniške pravice glede dostopa do plačljivih spletnih vsebin v EU. Pravi, da omenjena platforma selektivno uporablja določbe člena 5 Uredbe (EU) 2017/1128 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 14. junija 2017 o čezmejni prenosljivosti storitev spletnih vsebin na notranjem trgu, v katerem so navedeni možni načini preverjanja naročnikove države članice prebivališča. Vlagatelj peticije trdi, da platforma ne upošteva možnosti preverjanja na podlagi kraja vgradnje STB komunikatorja, dekoderja ali podobne naprave, ki se uporablja za zagotavljanje storitev naročniku (člen 5(c)), in izjave naročnika, s katero potrjuje, da je njegov naslov v državi članici (člen 5(j)). Iz informacij, ki jih je predložil vlagatelj peticije, je razvidno, da platforma zahteva predložitev računa za javno storitev, ki naročnika povezuje z državo članico, v skladu s členom 5(h).

Link to the petition

Image with QR code