Bildung

Határozott idejű szerződéssel rendelkező, külföldön foglalkoztatott portugál tanárok hátrányos megkülönböztetéséről

Antero Ribeiro
11 Supporters 11 in European Union
  1. Launched 19/12/2019

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a külföldi portugál iskolákban tanító, határozott idejű szerződéssel rendelkező portugál tanárok – a kontinentális portugáliai kollégáikkal szemben – nem tölthetnek be állandó tanári álláshelyeket. A petíció benyújtója rámutat arra, hogy a határozott idejű szerződés négy egymást követő megújítását követően a tanároknak határozatlan időre szóló állást lehet ajánlani Portugáliában, míg a külföldi portugál iskolákban nincs ilyen lehetőség. A petíció benyújtója szerint ez hátrányos megkülönböztetésnek minősül, és bizonytalanná teszi a külföldön dolgozó tanárok helyzetét.

Thank you for your support, Antero Ribeiro