Bildung

W sprawie dyskryminacji nauczycieli portugalskich zatrudnionych na podstawie umów na czas określony za granicą

Antero Ribeiro
11 Supporters 11 in European Union
  1. Launched 19/12/2019

Składający petycję skarży się, że portugalscy nauczyciele zatrudnieni na podstawie umów na czas określony, którzy uczą w portugalskich szkołach za granicą, nie mogą zajmować stałych stanowisk dydaktycznych w przeciwieństwie do ich odpowiedników w Portugalii kontynentalnej. Zwraca on uwagę, że po czterokrotnym przedłużeniu umowy na czas określony nauczyciele w Portugalii mogą zostać zatrudnieni na stałe, natomiast nauczyciele w szkołach portugalskich za granicą nie mają takiej możliwości. Twierdzi on, że jest to dyskryminacja i przyczyna niepewnej sytuacji nauczycieli za granicą.

Thank you for your support, Antero Ribeiro